Chřest se sezamem

13.05.2021

Sezóna chřestu je v plném proudu! Chřest díky své bohaté porci vlákniny a vitamínů patří mezi nejoblíbenější a nejcennější jarní zeleninu a my ho moc rádi zařazujeme do jídelníčku. Což takhle dát si chřest? 😉

Ingredience

Na 2 porce:
500 g zeleného chřestu
2 lžíce sezamových semínek 
2 lžíce olivového oleje 
Kousek másla 
Sůl

Postup

Zelený chřest nemusíme před tepelnou úpravou loupat, stačí ho jen umýt a odlomit tvrdé konce. Pokud je zelenina čerstvá, praskne přímo v místě, kde končí zdřevnatělá část. Po odstranění konců chřest překrojíme napůl. Na rozpálenou pánev nalejeme olivový olej a necháme chvíli rozehřát. Do pánve vhodíme chřest a za občasného prohození opékáme 4-5 minut, posolíme. Pak přidáme kousek másla a opět prohazujeme, dokud se máslo nerozpustí. Nakonec pánev vypneme, přisypeme sezam a pořádně společně promícháme, aby se máslo i sezam pořádně obalil na chřestové výhonky.
Dobrou chuť! 

Low Carb by Janka
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky