Chřest se sezamem
Sezóna chřestu je v plném proudu! Chřest díky své bohaté porci vlákniny a vitamínů patří mezi nejoblíbenější a nejcennější jarní zeleninu a my ho moc rádi zařazujeme do jídelníčku. Což takhle dát si chřest? 😉
![](https://7ae869a971.cbaul-cdnwnd.com/e9fc6fa1633c0c9792aca5a419111164/200000102-1ebe11ebe5/B1A1E09B-987F-4857-9543-72F94355C3D5.jpeg?ph=7ae869a971)
Ingredience
Na 2 porce:
500 g zeleného chřestu
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce olivového oleje
Kousek másla
Sůl
Postup
Zelený chřest nemusíme před tepelnou úpravou loupat, stačí ho jen umýt a odlomit tvrdé konce. Pokud je zelenina čerstvá, praskne přímo v místě, kde končí zdřevnatělá část. Po odstranění konců chřest překrojíme napůl. Na rozpálenou pánev nalejeme olivový olej a necháme chvíli rozehřát. Do pánve vhodíme chřest a za občasného prohození opékáme 4-5 minut, posolíme. Pak přidáme kousek másla a opět prohazujeme, dokud se máslo nerozpustí. Nakonec pánev vypneme, přisypeme sezam a pořádně společně promícháme, aby se máslo i sezam pořádně obalil na chřestové výhonky.
Dobrou chuť!