Kedlubnové zelí s uzeným masem
01.06.2020
Oběd co zasytí!

Ingredience
Na 4 porce:
3 větší kedlubny
2 lžíce sádla
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce tmavé lněné mouky
Sůl
Pepř
Kmín
Ocet
Erythritol
Voda
Uzené maso
Špek
Postup
Na sádle necháme zpěnit na jemno nakrájenou půlku cibule, na hrubo nastrouhanou kedlubnu a kmín. Mírně orestujeme, přilejeme velkou sklenici vody a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Poté zahustíme lžící lněné mouky a provaříme. Zelí dochutíme solí, pepřem, česnekem, octem a erythritolem.
Podáme s opečeným uzeným masem, opečenou cibulkou a vypraženým špekem. Nakonec můžeme zasypat čerstvou pažitkou.
Dobrou chuť!