Kuřecí Kung Pao
Rychlá a jednoduchá příprava, výborná chuť. Co víc si přát :)
![](https://7ae869a971.cbaul-cdnwnd.com/e9fc6fa1633c0c9792aca5a419111164/200000093-21ebc21ebe/0222BA10-4859-49CE-9658-91048AD6B945.jpeg?ph=7ae869a971)
Ingredience
300 g kuřecích stehenních řízků
1 vejce
3 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce zlaté lněné mouky
1 lžíce erythritolu
1 stroužek česneku
Rybí omáčka
Sójová omáčka
Chilli
Kapka citronové šťávy
1 červená cibule
1/4 pórku
1 žlutá paprika
1 červená paprika
3 lžíce nesolených arašídů
Olej
Voda
Sůl
Pepř
Postup
Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Potom do mísy vyklepneme jedno vejce, přidáme pár kapek rybí omáčky, sójové omáčky a citronové šťávy. Přimícháme erythritol, chilli, lahůdkové droždí a zlatou lněnou mouku. Pořádně promícháme a vytvoříme těstíčko do kterého dáme aspoň na půl hodiny marinovat maso. Sem tam směs promícháme, aby se těstíčko co nejvíce obalilo na nakrájené kousky masa.
Mezitím než se maso namarinuje si nakrájíme na plátky červenou cibuli, pórek a papriky.
Na pánvi pořádně rozpálíme olej a maso opečeme zprudka ze všech stran. Poté zakápneme pár kapkami rybí omáčky a přilijeme také sójovou omáčku (tou já nikdy nešetřím). Pořádně promícháme. Necháme chvíli zarestovat a přilijeme trošku vroucí vody, aby se vytvořila omáčka a přisypeme nakrájenou cibuli. Vaříme na mírném ohni, dokud se všechny chutě pořádně nespojí. Podle potřeby a preference pak můžeme dochutit solí nebo můžeme přidat ještě kapku sójové omáčky a chilli. Nakonec dodáme arašídy a zbytek nakrájené zeleniny. Tu necháme trošku změknout, ale částečně chceme zachovat její křupavost.
Podáváme např. s konjakovými nudlemi. Dobrou chuť!