Okoun nilský s hráškovým pyré a batáty
Lehký a chutný oběd!

Ingredience
Hráškové pyré:
Hrášek
Řapíkatý celer nebo pórek
Mléko
Smetana
Máslo
Vývar nebo voda
Sůl
Pepř
Příprava ryby:
Filet okouna nilského, příp. jiné ryby
Olivový olej
Máslo
Citron
Koření na ryby (Fish & Chicks od Sonnentoru)
Batátové dukátky:
Batáty
Olej
Sůl
Postup
Na másle opečeme nakrájený řapíkatý celer nebo pórek a přisypeme hrášek, společně zarestujeme a přilejeme vývar nebo vodu, během vaření přilejeme ještě trochu mléka a vaříme do měkka. Poté rozmixujeme, zjemníme kapkou smetany a dochutíme.
Mezitím si připravíme batátové dukátky tak, že sladké brambory nakrájíme na tenké plátky a restujeme na pánvi s kapkou oleje. Nakonec osolíme.
Rybu si nakrajíme na menší kousky, ochutíme kořením a opečeme z obou stran na olivovém oleji. Hotovou rybu vyjmeme a na pánev přidáme rozpustit kousek másla a šťávu z půlky citronu. Poté vložíme rybu zpět do pánve, společně prohřejeme a můžeme servírovat.
Dobrou chuť! 😊