Okoun nilský s hráškovým pyré a batáty

08.05.2020

Lehký a chutný oběd! 

Ingredience

Hráškové pyré:
Hrášek
Řapíkatý celer nebo pórek
Mléko
Smetana
Máslo
Vývar nebo voda
Sůl
Pepř

Příprava ryby:
Filet okouna nilského, příp. jiné ryby
Olivový olej
Máslo
Citron
Koření na ryby (Fish & Chicks od Sonnentoru) 

Batátové dukátky:
Batáty
Olej
Sůl

Postup

Na másle opečeme nakrájený řapíkatý celer nebo pórek a přisypeme hrášek, společně zarestujeme a přilejeme vývar nebo vodu, během vaření přilejeme ještě trochu mléka a vaříme do měkka. Poté rozmixujeme, zjemníme kapkou smetany a dochutíme. 

Mezitím si připravíme batátové dukátky tak, že sladké brambory nakrájíme na tenké plátky a restujeme na pánvi s kapkou oleje. Nakonec osolíme. 

Rybu si nakrajíme na menší kousky, ochutíme kořením a opečeme z obou stran na olivovém oleji. Hotovou rybu vyjmeme a na pánev přidáme rozpustit kousek másla a šťávu z půlky citronu. Poté vložíme rybu zpět do pánve, společně prohřejeme a můžeme servírovat. 

Dobrou chuť! 😊

Low Carb by Janka
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky