Opečené LC "brambory"
Asi vás hned napadne, co to asi tak může být za brambory, když ty, se pro svůj obsah sacharidů v LC stravě téměř nevyskytují. Odpovědí je kedlubna! A věřte, že je chutí téměř k nerozeznání 😉
![](https://7ae869a971.cbaul-cdnwnd.com/e9fc6fa1633c0c9792aca5a419111164/200000100-42c5942c5c/87FD0ED1-D938-4B33-B198-FED49F56987B.jpeg?ph=7ae869a971)
Ingredience
Na 2 porce:
2 středně velké kedlubny
Jarní cibulka
Kousek slaniny
1 lžíce sádla
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička kurkumy
Sůl
Pepř
Postup
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kousky, podobně veliké, jako když připravujeme brambory. Na pánvi rozpálíme sádlo, vhodíme kedlubnu a orestujeme, dokud kedlubna nebude poloměkká. Pak přihodíme nakrájenou slaninu a znovu mírně orestujme. Přidáme hořčici a na mírném ohni promícháme, přisypeme kurkumu a nakrájenou cibulku. Plamen vypneme a necháme vše společně pouze prohřát v pánvi. Nakonec osolíme a opepříme a můžeme podávat. Dobrou chuť!