Zelňáky

30.01.2021
Skvělé jídlo pro milovníky kysaného zelí a náhrada za tradiční bramboráky.

Ingredience

1 kg kysaného zelí
250 g sýru gouda nebo ementál
4 vejce
3 stroužky česneku
Majoránka
Sůl
Pepř 

Můžete přidat:
1 klobása nebo 150 g slaniny

Postup

Zelí pořádně vymačkáme a překrájíme na drobnější kousky. Dáme do mísy a přidáme najemno nastrouhaný sýr, vejce a nadrobno nakrájenou klobásu nebo slaninu. Dochutíme česnekem, majoránkou solí a pepřem. Pořádně promícháme, aby se všechny ingredience spojily. Na pečící papír vytvoříme placky.

Pečeme na 180°C asi 20 minut, až placky začnou zlátnout. 

Podáváme samostatně nebo jako přílohu. Dobrou chuť!

Low Carb by Janka
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky